Хронология

12.01.2022 г.  – Официално излиза от печат новата книга на Любов Миронова Пътеводител в света на приказките – как да подберем и поднесем приказка на деца от 0 до 12 

КНИГА „ПЪТЕВОДИТЕЛ В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ“
Автор: Любов Миронова

Това е уникален по рода си наръчник за родители и учители, който да ги води в света на приказките от гледна точка на детското развитие и нуждите на децата от раждането до 12-годишна възраст. В него може да намерите теми като:

• какви приказки са подходящи по възрастови групи и защо
• типове книги по възрастови групи
• основни аспекти на детското развитие
• принципи и критерии за избор на приказки
• видове приказки и техните ползи за детето
• плюсове и минуси на различните източници, от които приказките достигат до децата
• подробни стъпки как разказвачът да поднесе приказка
Има практическа част, в която са дадени указания как родителите и учителите да:
• подготвят текст за поднасяне на деца
• създадат възпитателна история
• направят детска книга
• се ориентират по детските рисунки за етапа на развитие на детето
• подготвят и оформят подходящ текст за деца, които се учат да четат
• поднасят приказки на деца в детската градина

В много богато „Приложение“ има примери, списъци с подходящи заглавия на приказки по възрастови групи, конкретни текстове и много други съкровища за ценители.

 

7 януари 2021 г. След две години пандемия, в които Училището за съзнателни родители е затворено, то започва нов живот в онлайн формат. Записани са над 150 участници от страната и чужбина.  В рамките на една година участниците ще преминат през 6 модула в общо 30 учебни дни.

„Практически насочен курс с онлайн лекции, които се записват като видео уроци. Гледаш и упражняваш, когато и колкото искаш. Няма задължително присъствие.

Много примери от практиката, упражнения и предизвикателства. Част си от общност, в която си помагате. Дори 20% да приложите в ежедневието си е гарантирано, че връзката ви с детето ще е значително по-стойностна и вие ще сте видимо по-подготвени, полезни и адекватни.

Този курс е подходящ за:

 • бъдещи родители, за да могат да се запознаят с това, което им предстои и да си дадат време за личностни промени и подготовка. Прекрасен подарък за всяко младо семейство
 • родители, които очакват дете, за да се ориентират в приоритетите и да са фокусирани в следващите стъпки с визия напред
 • родители с деца до 3 годишна възраст – да набавят инструменти, да наваксат пропуски и да си направят план относно детската градина и училище
 • родители с деца от 4 до 6 годишна възраст – да коригират и развият присъствието си в живота на детето по стойностен начин и да си направят план относно постъпване в първи клас“

 

1 ноември 2021 г. Любов Миронова е избрана за един от десетта будители на район Слатина град София.

 

26 април 2021 г. Любов Миронова е на гости в българското училище в Хага – видео. Децата илюстрираха приказната ѝ история Поколения наред (като отворите линка, историята може да бъде разпечатана от копчето PDf и да действате с размах). Сто и осем истории за Бонбончо и неговите приятели може да четете през телефона си или да разпечатите с готов предпечат от страницата на Любов Миронова.

1 март 2021 г. Закриване на всички натрупани през годините страници и групи – ФРУД, Елвен, Сборник разкази, Устойчив модел за образование и хармония с децата, Функцията любов, Работилница ЕлвенА.

28 февруари 2021 г. Фейсбук групата Виолетовата жаба създадена през 2009 година е с ново име Материали и идеи за родители от Любов Миронова. Групата има 809 членове и се разраства. Постовете през годините са организирани по теми. Страницата е настроена всеки ден да излиза пост ценен за родители с деца до 12 годишна възраст. Добавена е акцент за създаване на годишен ритъм и внимание към народните празници.

https://www.facebook.com/groups/lmironova

9 юни 2020 г.  Фондация Родители Учители Деца – ФРУД е закрита. Тя е учредена от Любов Миронова през 2015 година с цел реализиране на Проект Светлина и построяване на образователен комплекс на база нови обществени отношения на информационното общество. Фондацията работи основно с лични средства на Любов Миронова. Няма финансирания по проекти, от фондове или обществени средства. Частни лица са дарили малки суми, основно за да се издаде диск с песни за деца с тема Добродетели. В периода си на съществуване от името на фондацията Любов Миронова организира:

22 април 2020 г. Пуснат е курсът Щастлива майка, щастлива къща изцяло онлайн с плащане през PayPal в платформата TalentLMS.

Направете си профил в https://parents-elven.talentlms.com/

Изберете желания от вас курс. Платете с PayPal. Курсът ви ще бъде активиран автоматично. Ще имате достъп 5 дни.

Ако имате трудности пишете на contact@lmironova.com

28 февруари 2020 г. Закрита е Работилница ЕлвенА на бул. Цариградско шосе във връзка с затварянето на възможностите за присъствени обучения и т.нар. пандемия. Новият адрес на Работилница ЕлвенА е:

гр. София  1113,
ж.к. Гео Милев
ул.„Академик Георги Бончев“
бл.108 офис 10

3 януари 2020 г. Публикувана е онлайн книгата на Любов Миронова „Бамзи пътешества“

24 декември 2019 г. Публикувана е онлайн книгата на Любов Миронова „Бамзеви щуротии“

16 декември 2019 г. За логопеди, ресурсни учители и други професионалисти работещи с деца от 6 до 9 годишна възраст – каталог с част от учебните материали, които изработваме в Работилница ЕлвенА.

Katalog-profesionalni-uchebni-materiali-Lyubov-Mironova

Материалите могат да се поръчат от онлайн магазина ни https://www.etsy.com/shop/EduElvenA  или да ни изпратите на office@elven.bg попълнена формата ни за поръчки Форма за поръчки ЕлвенА

Forma-za-porachki-ElvenA (цените са актуални към 16 декември 2019, могат да бъдат използвани като ориентир и подлежат на промени в следващи  дати)

 8.12.2019 г.  Точно преди година бе нашия концерт „Щастие“ с изпълнение на песните от албума Добродетели.
На снимката са изписани имената на всички замесени. Специална благодарност на децата изпълнители и на всички гости в залата.

В тази връзка във Youtube страниците на ФРУД и на Любов Миронова всички песни от албума Добродетели да сложени в караоке вариант. Може да споделите с учители и родители, повече деца да пеят ведри песни, които носят дългосрочно смисъл в живота им.

Както си знаете най-добрият подарък за дете до 9 годишна възраст е … диск с песни за Добродетели и книжка с приключенията на Бонбончо и неговите приятели.

 

01 декември 2019 г. Идва Коледа и в нашия магазин с подаръци има направени от джуджетата през годината изненади за най-любимите ни деца.

 

26 ноември 2019 г. История на прототипирането и изработването на учебни материали от дърво в Работилница ЕлвенА

26.11.2019 г. История на уроците по Добродетели и съпътстващите ги книга и диск с песни.

25.11.2019 История на приказките написани от Любов Миронова за любимия на децата  герой Бонбончо.

През петимата архетипни герои, изживяващи по пет начина дадена случка, детето може да направи своя избор за поведение.

Основният герой е Бонбончо-Фотончо, който е много умен, сръчен, любопитен, изобретателен, НО е твърде палав и често експериментите му завършват разрушително. В най-ранните приказки първообразът му носи името Бамзи, момченце, отдадено на заниманието да превръща живота на родителите си в доста… нелесен.

Вторият герой е Душко-Послушко, който е много примерен, ученолюбив и естествено – послушен, и който много, ама много желае да прави добрини, НО непоисканата му помощ и престараването му завършват най-често с поразии.

Третият герой е Жожо Припрянков, който е спортист, много пъргав, деен, планинар, ентусиаст, НО ту прекалено прибързва, ту в бързината обърква всичко.

Четвъртият герой е Отворко-Мърморко, който има елегантен външен вид, много добър вкус, НО в стремлението си да е готин започва да говори нецензурно, та чак става твърде невъзпитан и груб.

Петият герой е Буболечо-Клечо, който е разумен и спокоен, НО непрекъснато търси къде да си полегне или похапне, в резултат на което е станал малко пълничък.

Всеки от петимата герои може да се похвали със своите положителни страни, които обаче, като станат прекалени, се превръщат в бели.

Така, срещайки тези въображаеми персонажи, детето е поканено да открие средния път.

20 ноември 2019 г.  Уроците по Добродетели се преподават и в Българското училище в Брюксел.

01 ноември 2019 г. До 15 ноември тече кампания, в която всички детски градини и начални училища в страната могат да получат книга и диск с песни за Добродетели. За целта трябва да се обадят на телефон 0884 565 978 – Любов Миронова. Това е нашият принос в популяризираме възпитанието в Добродетели в България. Може да споделите с музикални педагози, предучилищни и начални учители.

01 октомври 2019 г. Вече имаме онлайн магазин в Etsy на име EduElvena. Магазинът ни вече е пълен с учебните материали от дърво, които изработваме в Работилница Елвена. Моля, да споделите с предучилищни и начални учители, логопеди и ресурсни учители, да достигне до повече детски градини и начални училища. Приятно пазаруване.
https://www.etsy.com/shop/EduElvenA 

От 24 до 27 септември 2019 г. в град Тетевен Община Тетевен организира обучение Добродетели на деца от 6 до 12 годишна възраст, както и лекция за учители в детски градини, училища и центрове за работа с деца и други институции на тема „Възпитание в добродетели“. Лектор бе Любов Миронова.

21 юли 2019 г. С подкрепата на Община Бургас, Списание 8 организира среща на читателите и любимите им автори в град Бургас.  Лекцията „Децата пред екрана“ бе представена от Любов Миронова. Основно послание в темата бе възрастните да изградят морални норми за внасяне на виртуалния свят и екрана в живота на детето, както има такива морални норми относно зависимостите и секс. Като му дойде времето, умно и безопасно.

8 юни 2019 г. Лекция „Децата и технологиите. Граници. Въздействие.“ в град Перник организирана от Детска Академия Развитие.

7 юни 2019 г. Лекция „Децата и технологиите. Граници. Въздействие.“ в град Кюстендил Килийно училище с подкрепата на Община Кюстендил.

6 юни 2019 г. Лекция „Децата и технологиите. Граници. Въздействие.“ в град Бургас организирана от Училище Френе.

6 юни 2019 г. „И аз мога да направя книга с Любов Миронова„. На 6 юни от 16:30 ч. в Училище Френе, Любов Миронова води работилница за деца на възраст от 7 до 12 години. Накрая всяко дете изработи собствена книга за читател до 2 годишна възраст. Премина се през целия процес от идея до изработка продукт, които освен хубав спомен стана и прекрасен подарък за брат, сестра или приятел.

5 юни 2019 г. Лекция „Децата и технологиите. Граници. Въздействие.“ в град Ямбол Художествена галерия с подкрепата на община Ямбол и Павел Тодоров.

3 юни 2019 г. Лекция „Децата и технологиите. Граници. Въздействие.“ в град Търговище Образователен център Усмивки.
2 юни 2019 г. Лекция „Децата и технологиите. Граници. Въздействие.“ в град Велико Търново АтелиеТо.
30 май 2019 г. Лекция „Децата и технологиите. Граници. Въздействие.“ в град Габрово Дом на хумора и сатирата.

19 май 2019 г. В Радио „Христо Ботев“ бе разгледана темата „Трудолюбие, помощ вкъщи и отговорност към общото.“

25 май 2019 г. В продължение на два дни се проведоха изпитите на завършващите едногодишния курс по Озарени добродетели за преподаватели. За нас е чест и удоволствие, че още пет човека отделиха време, внимание и воля, представиха уроци, които да добавят значителна стойност в живота на децата и завършиха успешно. Това, което прави още по-ценен този успех, е че тези хора пътуваха от Перник до София, включително и през зимните месеци и не пропуснаха нито една сесия. Да внасят светлина в детските сърца през годините!

 

 

 

22 май 2019 г. Напълнили сме витрините с учебни материали от дърво

 

8 март 2019 г. В дърводелския цех Елвен кипи усилен труд в пет сутринта преди работа и срещи.

 

 

22 февруари 2019 г. Пристигат дървени кутии за учебните материали от Италия

10 февруари 2019 г. Легото е приготвено и чака участниците в курса „Развиване качествата на ум“

4 февруари 2019 г. Кроиме торбички

 

30.01.19 г. Любов Миронова сподели полезни съвети и добри практики пред майките и татковците от Мусала Софт. Стана ясно, че когато децата станат на 12 години родителите се явяват на изпит. Само тези, които са изградили силна сърдечна връзка с децата си, успяват да ги преведат през бурите на пубертета. С цикъла лекции „Щастието да си родител!“, които ще провеждаме в Работилница ЕлвенА през 2019 година ще подготвяме родителите за този изпит.

 

8 декември 2018 г. Концерт под надслов „Щастие!“ организиран от Любов Миронова със съдействието на Цветелин Андреев и Камелия Данкова.

 

 

 

 

 

 

26 ноември 2018 г. Дойде и дългоочаквания ден! Концерт под надслов „Щастие!“! Премиера на албума с песни Добродетели.

След близо 2 години труд на над 100 замесени деца, родители, музиканти, тонрежисьори, служители на Министерството на културата, Профон, Музикаутор, Цветелин Андреев и Камелия Данкова… имаме албум с песни за Добродетели. Талантливият музикант Любомир Цанев написа аранжименти за пиано, виолончело и флейта.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център и онлайн.
За всички, които няма да могат да присъстват, има възможност да закупят диска с наложен платеж оттук.
Българите в чужбина могат да закупят дигитално копие от албума.

През 2006 година Любов Миронова започва да работи и в България децата да учат добродетели, така че да са съзнателни за важните качества на характера. След 12 години  – концерт под надслов „Щастие!“ и премиера на албум с песни Добродетели.
Приятно слушане и много щастие!
NB: Дискът с песни за Добродетели е един от най-добрите подаръци за всяко дете до 12-годишна възраст!

26 ноември 18 г. Практикуваме програмата за Развиване качествата на ума известна като, Виолетовата жаба, с упражнения за концентрация на вниманието, усилване на паметта, координация, баланс на ляво и дясно полукълбо за деца от 6 до 10 години и техните родители създадена през 2007 година от Любов Миронова.
Част от нея е публикувана в книгата Устойчив модел за образование и хармония с децата и се прилага успешно години наред от родители и учители.
Ето и някой резултати

 

16.11.2018 С Ганета Савова от Списание 8 в Социална мрежа – Канал 3 разказваме за прекрасното ни Неделно училище по Озарени добродетели в Работилница ЕлвенА.

08 ноември 2018 г. Песните от албума Добродетели са качени в музикалния онлайн магазин CD Baby. Албумът с песни Добродетели вече е достъпен от цял свят!

16 юли 2018 г. Дискът Добродетели и прилежащите му договори са регистрирани в Профон. Ще пазят правата на изпълнителите и на продуцента. Следва сключване на договор с музикален агрегатор CD Baby.

1 ноември 2018 г. Будителство в действие. Като любим детски автор Любов Миронова бе поканена на среща с децата от детски център Смарт ръководен от г-жа Таня Димитрова по случай Денят на народните будители. Преподавателският екип е взел решение през следващата година всяко дете на рождения си ден да получи по още една книга от поредицата Бонбончо. Освен смях и автографи на срещата имаше и представяне какъв е пътят на една книга. Децата преминаха през 16 „гари“ и си изясняваха какво ще им е необходимо за да направят сами книга. За да има вдъхновени бъдещи писатели и щастливи читатели!

 

17 октомври 2018 г. Преди срещата с родителите на СДЯ №56 Калина с красивата и усмихната, както винаги, г-жа Димова.

10 октомври 2018 г. Името на Любов Миронова стои сред 40-те български автори на детски книги, които са подбрани да будителстват активно в следващата година. Част от инициативата по-подробно е описана в двете снимки по-долу…

 

 

27 септември 2018 г. Завърши интензивен курс за бъдещи родители, бременни и очакващи дете бащи.
23 септември 2018 г. Започна неделно училище по Добродетели с урок за добродетелта Честност.
23 септември 2018 г. Сутрин на настолните игри. Make and take. Stay and play. Деца и родители оцветиха настолната си игра. След това се научиха да играят на нея, така че като се приберат у дома, играта да започне ентусиазирано.

16 септември 2018 г. Завърши двудневен семинар за професионално развитие на екипа на ЧДГ „Детска къща Монтесори“ с тема „Комуникация учители – учители, учители – родители – деца“, УИН 97520002. Програмата е одобрена със Заповед № РД 09-1133/04.07.2018 г. на министъра на образованието и науката.

24август 2018 г.Завърши едноседмичен курс за детегледачки и активни баби на деца до 3-годишна възраст

15 август 2018 г. Обучение в добродетели. Важността на възпитанието на децата. Разговор с Министъра на образованието и науката на Република България г-н Красимир Вълчев.

14 юли 2018 г. Професор Марк Саул, носител на президентската награда в САЩ за най-добър учител по математика и дългогодишен директор на Научно-изследователския институт към Масачузетския технологичен университет гостува в Работилница ЕлвенА.

13 юли 2018 г. На 13-ти петък (новолуние) излезе от печат диск Добродетели. Успяхме! В CD 1 са 34 песни изпети от деца в акомпанимент на роял, флейта и виолончело. В CD2 са инструменталите на тези 34 песни, така че за децата да могат да се организират концерти и да пеят на воля.

10 юли 2018 г. Със Заповед № РД 09-1133/04.07.2018 г. Елвен БГ ЕООД предлага и обучения вписани в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти.

 

 

05 юли 2018 г. Обложката на диска Добродетели, всички документи и файлове са предадена на Кристал Тон. Чакаме раждането на диска с песни Добродетели. Следваща гара Профон (пазителите на правата на изпълнителите и продуцента).

29 юни 2018 г. Завърши курс по програмиране за семейства с деца над 11 години. Баба и внучка нарисуваха заедно картината „Сред природата“

28 юни 2018 г.  Готова е програмата за обучения на родители и учители за месец юли. Този месец стартира Клас за съзнателни родители на деца от 3 до 6-годишна възраст.

18 юни 2018 г.  И в цех Елвен ни върви по вода, в прекия смисъл.

14 юни 2018 г.  Тонрежисьора Георги Гогов ни предаде мастер дисковете на албума Добродетели. С тях и с документа от Министерството на културата ще пътуваме за следващата гара Кристал Тон (производителя на CD-та)

14 юни 2018 г.  Подадохме заявление за издаване на CD на албум Добродетели в Министреството на културата. CD1 – песни, CD2 – инструментали. Чакаме.

13 юни 2018 г.  Подписахме договор с Музикаутор във връзка с издаването на албума с песни Добродетели. Правата на авторите са защитени. С този договор имаме пълния комплект документи да подадем заявление в Министреството на културата.

 06 юни 2018 г.  Ето ни с цех Елвен. И тук предстоят строително-монтажни дейности, ремонти и настаняване.

05 юни 2018 г. Хайде пак да местим машината и да я настроим да работи

03 юни 2018 г. Готова е програмата ни за месец юни. Започва интензивен месец на обучения и консултации на родители.

 27 май 2018 г. Завърши едногодишния курс за обучители по Добродетели проведен от Цветелин Андреев, с помощта на Камелия Данкова и подкрепата на Любов Миронова.  На финалния изпит всеки един курсист представи един урок по Добродетели пред обучените досега учители. За нас е радост и чест да примем в нашата общност  Марина Закова и Емилияна Илиева. Курсът е продължителен, изисква от учителите да полагат усилия и да отделят време. Курсът за обучители към ФРУД завършват малка част от тези, които са започнали, но тези които са преминали през всичките модули успешно, могат да дадат значим отпечатък в живота на децата до които се докасват. На добър път.

27 май 2018 г. Завърши едногодишният курс по Добродетели за деца проведен от Цветелин Андреев. Една учебна година децата и техните родители заедно учиха, пяха и разсъждаваха на основните добродетели. С малки стъпки, в движение. Текат записвания за курса по Добродетели, които ще започне през октомври 2018 година. Той е подходящ за деца, които могат да четат на възраст от 6 до 12 години.

 21 май 2018 г. Голям интерес предизвиква лекцията „Как да подготвим детето си за постъпване в първи клас?“

 

 

 

 

16 май 2018 г. Първа лекция. Залата е пълна. Темата е Голямата картина на родителството от 0 до 21 години. Действаме.

15 май 2018 г. Откриваме официално Учебна работилница ЕлвенА.

05 май 2015 г. Резултати в детска градина, която ползва учебните ни материали

05 май 2018 г. Монтираме проектор. Месеца за строително-монтажни дейности, ремонти и нанасяне в Работилница ЕлвенА изглежда към края си.

 01 май 2018 г. „Мастерираме“. В студиото на Георги Гогов свързваме записите на инструментите с гласовете на децата. Дозаписваме за груповите песни изпълнения. Последни метри преди голямото пътешествие през Министреството на културата, Музикаутор и Профон.  Капка по капка – албум с песни за Добродетели.

 

01 май 2018 г. В Работилница ЕлвенА правим подаръци и за родителите

На 29 април 2018 г. се проведе урок за добродетелта Ценене на всички култури и религии.

29 април 2018 г. Първите гости в работилница ЕлвенА тестват стената за писане, играчките и килима за игра

24 април 2018 г. Видео от лекцията на Любов Миронова на фестивала Благополучие и характер през 21 век с тема „Учебен предмет Добродетели“.

22 април 2018 г. Учебните ни материали от дърво са представени на Първата Национална Монтесори конференция

На 22 април 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Лоялност.

18 април 2018 г. Ремонтираме Работилница ЕлвенА и се готвим за Първата Национална Монтесори конференция в град Бургас.

На 15 април 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Отдаденост.

12 април 2018 г. Подадено заявление в Министерството на образованието , с което внасяме “програми за обучение за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти за одобрение и вписване в информационния регистър по чл. 229, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование с наименования, както следва:
1. Спокойна учебна среда
2. Комуникация учители – учители, учители – родители – деца
3. Учебен предмет „Добродетели“
4. Съхранение на учителя”

10 април 2018 г. Елвен БГ ЕООД е сертифицирана по ISO 9001:2015

04 април 2018 г. Вече официално носим името Елвен БГ ЕООД

04 април 2018 г. Върви ни по вода в Работилница ЕлвенА в  прекия смисъл

03 април 2018 г. Една детска градина вече работи и с учебните ни материали от дърво

 02 април 2018 г. Напредваме със записването на албума с песни за Добродетели

 31 март2018 г. Пристигна желаната машина. Търсим й цех.

30 март 2018 г. На Фестивала за позитивно образование в България Благополучие и характер през 21 век Любов Миронова представи темата Учебен предмет Добродетели. Проведена бе и работилница, в която участниците преживяха един урок за добродетелта Почтеност на практика.

На 25 март 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Доброта.

24 март 2018 г. С помощта на вокалния педагог Камелия Данкова, талантливите деца изпълнители на песни за Добродетели записват в студиото на Здравко Младенов.

23 март 2018 г. Магдалена Петрович добави красота към песните за Добродетели с изпълненията си на виолончело.

22 март 2018 г. Наета е Работилница ЕлвенА на бул. Цариградско шосе 91, бл. 113 партер до вход Г (зад хотел Плиска)

На 18 март 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Милосърдие.

17 март 2018 г. С помощта на вокалния педагог Камелия Данкова, талантливите деца изпълнители на песни за Добродетели записват в студиото на Здравко Младенов.

15 март 2018 г. Аранжиментите на песните за Добродетели са записани на роял от Любомир Цанев. Файлове с ноти за пиано, флейта и виолончело са подготвени за печат, така че повече музиканти да могат да се насладят на музиката.

14 март 2018 г. Кипи усилен ръчен труд

На 11 март 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Щедрост.

08 март 2018 г. Първи поръчки на учебни материали от дърво

На 4 март 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Толерантност.

На 4 март 2018 г. участниците в обучението за обучители по учебния предмет Добродетели имаха часове по пеене с Камелия Данкова.

На 25 февруари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Щастие.

На 18 февруари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Себеприемане.

11 февруари 2018 г. Кога строгият родителски контрол е вреден за малките и как да изградим личността на детето, без да го потискаме? На тези въпроси отговори Любов Миронова. На своята лекция Любов обърна внимание към една изключително важна тема: за онези родители, които, в амбицията си да бъдат перфекционисти, задушават децата си.

Ефектът на майката орлица – видео

На 11 февруари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Прореципрочен.

На 10.02.2018 г. започна Модул 5 от обучението за обучители по учебният предмет Добродетели с водещ Цветелин Андреев и съответно представяне на уроци изнесени пред деца.

8 февруари 2018 г. Синдромът на „майката-орлица“ в предаването „Преди обед“ на БТВ представена през погледа на Любов Миронова.

На 4 февруари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Търпение.

 02 февруари 2018 г. Начало на производство на учебни материали от дърво

На 28 януари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Удовлетвореност.

На 25 януари 2018 г. участниците в обучението за обучители по учебния предмет Добродетели имаха часове по пеене с Камелия Данкова.

На 21 януари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Уравновесеност.

На 14 януари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе демонстрационен урок за добродетелта Постоянство.

На 14 януари 2018 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Самостоятелност.

На 13 януари 2018 г. започна Модул 4 от обучението за обучители по учебният предмет Добродетели с водещ Цветелин Андреев.

На 6 януари 2018 г. участниците в обучението за обучители по учебния предмет Добродетели имаха часове по пеене с Камелия Данкова.

22 декември 2018 г. В студиото на Христо Йоцов, Любомир Цанев записва на роял песните за Добродетели.

17 декември 2018 г.  И Христо Йоцов помага в беда и обработва записи на песните за Добродетели. Огромна благодарност за отделеното време и подкрепа!

На 17 декември 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Благодарност.

15 декември 2017 г. Репетиции за албум с песни Добродетели в студиото на Христо Йоцов.

11 декември 2017 г. Любомир Цанев – пиано, Магдалена Петрович – виолончело и Петра Атанасова – флейта проведоха генерална репетиция за записване на песните за Добродетели.

На 10 декември 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Даване.

На 9 декември 2017 г. започна Модул 3 от обучението за обучители по учебният предмет Добродетели воден от Цветелин Андреев.

На 3 декември 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Постоянство.

На 26 ноември 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Правилно използване на времето.

На 25 ноември 2017 г. участниците в обучението за обучители по учебния предмет Добродетели имаха уроци по пееене с Камелия Данкова.

На 19 ноември 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Оптимизъм.

На 12 ноември 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Търсене на знание.

На 11 ноември 2017 г. започна Модул 2 от обучението за обучители по учебния предмет Добродетели с водещ Цветелин Андреев.

На 5 ноември 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Почтеност.

На 29 октомври 2017 г.  в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Искреност.

На 22 октомври 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок за добродетелта Честност.

На 15 октомври 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок с тема Сетива.

8 октомври 2017 г.  „8 препоръки към родителите на децата на новото време“ бяха представени от Любов Миронова в зала Люмиер.

На 8 октомври 2017 г. в неделното училище по Добродетели се проведе урок с тема Сетива.

01 октомври 2017 г. Започна Училище по Добродетели. Всяка неделя през цялата учебна година в читалище Николай Хайтов, София.

7 октомври 2017 г. Започна курс за обучение на обучители за учебния предмет Добродетели в гр. София. Модул 1 се състои от 2 дни лекции и овладяване на умения необходими за провеждане на уроците. Две седмици за индивидуална подготовка и заснемане на урок от участниците. Среща за гледане на уроците на участниците и индивидуална обратна връзка.

24 юли 2017 г. Издадохме книгата с песни за Добродетели. Вътре има текстове и ноти, но си нямаме диск. За да има диск ни трябват 5000 лева за аранжименти, студио, музиканти, дискове и документи. Песните са 25. Всеки, които вижда смисъл в това да има диск с песни за добродетели, ще се радваме да помогне с колкото може и да съпричастен.

Фондация Родители Учители Деца – ФРУД
IBAN BG 74 RZBB 9155 100 392 8176
BIC RZBBBGSF
Банка Райфайзен банк
Основание: Албум с песни Добродетели

От линка може да се чуят песните изпълнени от деца в Литературен клуб Перото.

17 юли 2017 г. Прототипирането на учебни материали от дърво кипи в пълна сила

 08 юли 2017 г. „Хармония с децата“ бе представена като тема от Любов Миронова на форум „Здравей Здраве“ в Тетевен.

03 юли 2017 г. ФРУД сключи договор с Любомир Цанев за изработване на аранжименти на 35 песни за Добродетели. Началото на албум е дадено.

14 май 2017 г. ФРУД и програмата Добродетели бяха представени на Фамилатлон 2017

април 2017 г. – В априлския брой на списание „Йога за всички“ излезе статия по темата Добродетели на Любов Миронова.

18 март 2017 г. Дискусия „Ранното детско четене Книги за най малките.“ 

Тук на няколко включвания Любов Миронова споделя мнението си на каква възраст в периода от 0 до 7 години, какви книги се четат и защо. Показва конкретни книги, като типов пример.

18.03.2017 Класическите приказки – страхове, ползи, удоволствия

Има и гледни точки, за ползата от четене на приказките на Братя Грим.

9.03.2017 Добродетели (35 детски песни с ноти)

18 февруари 2017 г. Националният център за книгата организира втора поредна отворена дискусия като част от Годината на детската книга. Събитието с тема “Страшните приказки и измислените герои” се проведе в Литературен клуб “Перото” на 18 февруари (събота) от 16 часа, а модератор беше създателят на “Аз чета” Александър Кръстев.

В дискусията се включиха авторите на детски книги Любов Миронова и Радостина Николова, както и Албена Георгиева, фолклорист от Софийския университет, и директорът на Националния център за книгата Михаела Петрова. Ето и видео:  Дискусия „Страшните приказки и измислените герои“

Още по темата за класическите приказки – БТВ 2015 година.

18 февруари 2017 г. ФРУД и програмата Добродетели бяха представени на Академия за родители.

 14 февруари 2017 г. На 25 февруари 2017 г. от 14 часа може да подарите час Добродетели на дете между 6 и 11 години с водещ Камелия Данкова (на минута от Паметника на София в сградата на Voice academy). Телефон 0898 53 78 04

13 февруари 2017 г. В рамките на Академия за родители (18 февруари 2017 в МОЛ Парадайз Sofia event center), в къта за консултации Цветелин Андреев е на разположение за въпроси във връзка с провеждането на часове по добродетили за деца. Всеки, който желае може да получи кратък урок по пеене на детски песни от книгата ни Добродетели – 35 песни с ноти.

11 февруари 2017 г. Камелия Данкова изнесе демонстрационен урок по Добродетели пред деца и родители.

8 февруари 2017 г. Препоръчваме новият брой на Списание 8. Вътре има и една статия, която Ганета Сагова написа за изучаването на Добродетелите.

05 февруари 2017 г. Експерименти с материали и техники

1 февруари 2017 г. По In Life TV интервю за важността на добродетелите, придружено с примери и песни на деца.

28 януари 2017 г. По БНР в предаването „Закуска на тревата“ на 29.01.2017 Любов Миронова и Камелия Данкова ще представят Съботното училище по добродетели, което стартира през месец февруари за деца от 6 до 11 години.

16 януари 2017 г. По темата за ролята на различните приказки, мисли на Любов Миронова. Част 2. 

7 януари 2017 г. Започва първото съботно училище по Добродетели с Камелия Данкова за деца от 7 до 11 години. Горещо го препоръчваме! С благодарност към организаторите – Voice academy.

6 януари 2017 г. По темата за приказките по възрасти, какво и как да се чете на децата, мисли на Любов Миронова. Част 1. 

31 декември 2016 г. Какъв ще бъде характерът на детето ми? Любов Миронова разказва за обучението по добродетели

19 декември 2016 г. В декемврийския брой на списание „Йога за всички“, статия за добродетелите, за дейността на ФРУД и Любов Миронова.

17 ноември 2016 г. От 19 ноември 2016 започва курс за обучители по Добродетели подходящ за родители и учители.Учители да обучават деца. Родители да си подредят понятията и да водят часове у дома.

15 ноември 2016 г. На 17 ноември в Училище за бременни и бъдещи родители БЕБЕ ще има лекция Добродетели и ценности у децата ни водена от Цветелин Андреев

5 ноември 2016 г. Дарик радио Елена Бейкова – запис на предаването Уроци по честност с Любов Миронова

2.11.2016 Добродетели по ноти – В Българска национална телевизия. Пеят децата! Честност. Отдаденост. Щастие. Благодарност.

31 октомври 2016 г. На 2 ноември 2016г. – сряда – от 10.40 по БНТ ще поговорим за Добродетелите в думи и песни.

31 октомври 2016 г. България пее песни и за добродетели!

31 октомври 2016 г. Петнадесет минути преди началото на представянето на книгата „Добродетели – 35 детски песни с ноти“ свободни места в Перото нямаше. Много правостоящи /моля за извинение, че не успяхме в неделя да намерим за всички столове/.
Час и половина пеене.
35 песни за добродетели.
Е, много беше хубаво!!!
10 години труд. Сложихме черешката на тортата.

Любов Миронова Камелия Данкова

30 октомври 2016 г. Ще представим книгата „Добродетели – 35 детски песни с ноти“ с детски концерт в неделя – 30 октомври 2016 – 10,30 часа – Перото НДК /партер/. Всички, които имат желание за усмихната неделя сутрин са поканени. На всички на които се пее ще могат да попеят. Зареждащо, празнично, жизнеутвърждаващо споделяне.

29 октомври 2016 г. Излиза книга за Добродетели – списание Образование & специализация в чужбина

28 октомври 2016 г. Начало на прототипирането на учебни материали от дърво

27 октомври 2016 г. Любов Миронова разказва за обучението по добродетели чрез приказки и песни

25 октомври 2016 г. В Радио София с Мариана Гомилева разговаряме за примиерата на книгата „Добродетели – 35 песни за деца с ноти“

Видео на предаването в Радио София

28 септември 2016 г. Започнахме с Ива Дойчинова представянето на книгата „Добродетели – 35 детски песни с ноти

17 август 2016 г. Книга Добродетели

16 септември 2016 г. Книгата Добродетели /35 песни с ноти/ може да бъде поръчана online и доставена от БГ Книга. или от

онлайн книжарница Store.bg

5 септември 2016 г. В рамките на Форум за алтернативно образование II, организиран от Сдружение “Мечти и отбори България” на 6 септември, 2016 г, вторник – гр. Габрово! в хотел „Мак“ от 11:00 до 12:15 – Методи за преподаване на добродетели – демонстрация на един урок – представя Цветелин Андреев от Фондация Родители Учители Деца.

2 септември 2016 г. Излезе от печат сборник песни с ноти към уроците по Добродетели – издателство PPTL. За повече информация contact@lmironova.com Скоро ще може да бъде намерен при БГ Книга на книжна борса Искър и в www.store.bg.

Книгата е налична в издателство Асеневци.

 

 

 

11 август 2016 г. Предстои издаване на сборник с 35 песни към уроците по Добродетели.

29 юли 2016 г. В рамките на деветата годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) Любов Миронова изнесе демонстрационен урок от курса по Добродетели. Близо 100 представители на български училища в чужбина взеха участие и преживяха методиката за работа с деца през темата „Почтеност“. След урокът начините за преподаване на Добродетели в училищата в чужбина бяха дискутирани в множество срещи.

06 юли 2016 г. От магазина за мебели на улица ул. Цар Иван Асен II №47 /срещу пицария Виктория/ може да си поръчате мебели за детска стая, училище и детска градина с дизайн и педагогическа обосновка от Любов Миронова. Мебелите може да разгледате тук: https://lmironova.com/ozareni-furniture-children/

Още една добрина за 2016 година е готова.

05 юни 2016 г. Музикален поздрав на деца от 41 ОДЗ с музикален ръководител Камелия Данкова с песни от курса по Добродетели. Песните са за добродетелите щастие и благодарност.

31 май 2016 г. Курсът по добродетели през погледа на Елена Маркова – Работилница за добродетели

30 май 2016 г. Какво уникално имаме днес по темата Добродетели (качества на характера)

 • разписани полезни и приятни уроци за една учебна година с български корен – песни, приказки и посоловици
 • методика за работа със съвременни деца на най-високо световно ниво
 • подготвени преподаватели!
 • система – яснота за мястото на всяка добродетел и как е свързана с другите добродетели
 • последователност – коя добродетел е необходимо да имаш активирана за да можеш да активираш друга

30 май 2016 г. В България има 5 преподаватели подготвени да преподават Добродетели!!! като учебен предмет за деца и родители. След деветмесечен интензивен курс, след множество практически изпити днес Камелия Данкова, Екатерина Влахова, Сюзан Ганева, Петя Иванова и Цветелин Андреев успешно завършиха с впечатляващи резултати обучението си за преподаватели по Добродетели. Всеки край е едно ново начало. Този силен и талантлив екип очакваме скоро да започне активна практика и в неделно училище по Добродетели за деца и родители на ниво, което всяко най-елитно училище в  света би се гордяло да има. Очаквайте скоро! Поздравления!

15 май 2016 г. Заповядайте на еднодневен курс Въведение в темата Добродетели – 04 юни 2016 – събота.

15 май 2016 г. Успешно завършен Модул 5 от курса по Добродетели за обучители на Камелия Данкова, Екатерина Влахова и Сюзан Ганева.

14 май 2016 г. Децата и добродетелите

05 май 2016 г. Най-важното за едно дете е да развие характер

25 април 2016 г. Бележките за класна стая са прераснали в онлайн статии за среда за израстване

25 април 2016 г. Запис на предаването в Дарик радио – Слав Славов и Любов Миронова представят темата Добродетели.

24.04.2016 г. понеделник от 11 часа по Дарик радио ще има специализирана предаване за Добродетелите. Препоръчваме на всички интересуващи се от темата как се изгражда характер в децата, как да подкрепим децата да взимат по-осъзнати решения да му отделят време.

24 април 2016 г. На 23 и 24 април 2016 година Камелия Данкова, Петя Иванова, Цветелин Андреев, Екатерина Влахова-Пенева и Сюзан Ганева успешно представиха видео записи на изпитните си уроци към Модул 3 и Модул 4 от курса по Добродетели за обучители. Двудневни дискусии по уроците, препоръки за следващите уроци и споделяне на опит са част от добавената стойност, която бе генерирана.

22 април 2016 г. Видео с ясен звук, лектор без слайдове “Създаване на здравословна среда за деца – физическа, психическа и емоционална

Същата лекция с по-слаб звук, но запис без съкращения с лектор и слайдове в кадър – Създаване на здравословна среда за деца Part 1 и Part 2

Презентацията като PDF файл – Zdravoslovna-sreda-za-detsa

16 април 2016 г. Едно интервю в радио Пловдив свързано с лекцията „Създаване на здравословна среда за деца – физическа, психическа и емоционална“

14 април 2016 г. На 16 април 2016 в рамките на Форум Здравей здраве град Пловдив ще представим темата „Създаване на здравословна среда за деца – физическа, психическа и емоционална“

24.02.2016  По БНТ – за добродетелите и превенцията срещу агресията.

22.02.2016 Радостно неделно пеене на преподавателите по Добродетели

12 февруари 2016 г. Във февруарския брой на списание Образование & специализация в чужбина една просторна статия за това, което остава от образованието.

31 януари 2016 г. Провеждаме Модул 3 Обучение за обучители по Добродетели.

30 януари 2016 г. Списък на сертифицираните преподаватели по Озарени добродетели

Сертификатът удостоверява, че участниците са преминали през теоретичен курс по добродетели и са участвали в седем демонстрационни урока от курса по добродетели. Представили са видео записи на два успешно изнесени урока пред деца по добродетели (един от модул 1 и един от модул 2). Уроците са оценени и отговорят на изискванията за провеждането им. Могат да обучават деца. Участниците са получили препоръки за подобрение.

 1. Сюзан Генева – януари 2016

24 януари 2016 г. Списък на сертифицираните преподаватели по Озарени добродетели

Сертификатът удостоверява, че участниците са преминали през теоретичен курс по добродетели и са участвали в седем демонстрационни урока от курса по добродетели. Представили са видео записи на два успешно изнесени урока пред деца по добродетели (един от модул 1 и един от модул 2). Уроците са оценени и отговорят на изискванията за провеждането им. Могат да обучават деца. Участниците са получили препоръки за подобрение.

 1. Диана Митева – януари 2016
 2. Петя Иванова– януари 2016
 3. Цветелин Андреев– януари 2016

12 януари 2016 г. Тече формиране на трета група  обучение на обучители за преподаване на добродетели.

7 януари 2016 г. На 30 и 31 януари 2016 г. Модул 3 обучение за обучители по Добродетели.

6 януари 2016 г. На 30 януари 2016 г. първа изпитна сесия на участниците във втората група обучители за преподаване на добродетели.

5 януари 2016 г. На 24 януари 2016 г. втора изпитна сесия на участниците в първата група обучители за преподаване на добродетели.

4 януари 2016 г. На 18 януари 2016 г. участниците в първата и втората група обучители за преподаване на добродетели по отбори предават по три разработени урока с добродетели.

1 януари 2016 г. С тази лекия става ясно, какво са добродетели, къде им е мястото по-важност в нашия живот, защо е с най-висок приоритет детето да учи добродетели.

1 януари 2016 г.

29 ноември 2015 г. Списък на сертифицираните преподаватели по Озарени добродетели

Сертификатът удостоверява, че участниците са преминали през теоретичен курс по добродетели и са участвали в седем демонстрационни урока от курса по добродетели. Представили са видео записи на два успешно изнесени урока пред деца по добродетели (един от модул 1 и един от модул 2). Уроците са оценени и отговорят на изискванията за провеждането им. Могат да обучават деца. Участниците са получили препоръки за подобрение.

 1. Камелия Данкова – ноември 2015
 2. Кремена Стоянова – ноември 2015
 3. Екатерина Влахова-Пенева – ноември 2015
 4. Станислава Пейчева – ноември 2015

28 ноември 2015 г. А днес видяхме, нещо неочаквано. Открит урок по добродетели с 19 деца и над 30 родители! Всички участващи наравно. В държавно училище! Браво на Кремена!

17 ноември 2015 г. Тече формиране на втората група  обучение на обучители за преподаване на добродетели.

10 ноември 2015 г. Очаквайте скоро информация за изпитните работи на първата група обучители по добродетели. Вече са изнесени и заснети уроци по добродетели в държавно училище, с деца от детска градина, на открито, под формата на рожден ден… Ще станат работите!

16 октомври 2015 г. С добротворната помощ на Екатерина Влахова проектът ни „От образ към символ. Азбука“ значително напредна.

10 октомври 2015 г. В град Шумен на Четвъртата Алтернативна Научна Конференция ЕЗОТЕРИКА И ДУХОВНОСТ – ЖИВОТ В НОВОТО ИЗМЕРЕНИЕ бе изнесена лекцията „Как се програмира човешкото съзнание – ценности, добродетели, навици…“ – едно продължение на темата Добродетели. Очаквайте скоро видео.

27 септември 2015 г. – Планът за добрини за 2015 година е успешно изпълнен! Проведохме Модул 2 Добродетели – обучение на обучители. Време е да подговяме плана за 2016 година.

21 септември 2015 г. – „Как се програмира човешкото съзнание – ценности, добродетели, навици…“ е лекцията с която ще открием Четвъртата Алтернативна Научна Конференция ЕЗОТЕРИКА И ДУХОВНОСТ – ЖИВОТ В НОВОТО ИЗМЕРЕНИЕ
Шумен, 10-11 октомври 2015
Регионална Библиотека „Стилиян Чилингиров”бул.”Славянски”№19

20 септември 2015 г. – Проведохме Модул 1 Добродетели – обучение на обучители. Това е третата за тази година добрина. Голямата добрина. Продължаваме напред.

10 септември 2015 г. – Дойде време за голямата добрина за 2015 година – Добродетели – обучение на обучители.

Презназначено е за родители, които искат осъзнато да предадат добродетели на децата си. Предназначено е за учители, които да провеждат час по добродетели с деца.

Модул 1:

Кога:
19 септември 2015 / 13:30 – 17:30
20 септември 2015 / 9:30 – 13:30

Къде:
Есенс център – София

30 август 2015 г. – Табелка

12 август 2015 г. – ФРУД ще бъде представен на Беглика Фест

7 август 2015 г.Отзвук от лекцията пред представителите на българските училища в чужбина

31 юли 2015 г. – Потребностите на съвременните деца и образованието, Любов Миронова

13 юли 2015 г. Утре 14 юли 2015 година от 9.00 по радио FM+ ще направим на разбираем език съпостявяне на различните философски течения, които стоят зад различните видове училища. Да е ясна разликата, да са ясни целите и средствата.

01 юли 2015 г.Готини родители стана на 1 година!

23 юни 2015 г. – Качени са в You tube всички лекции от Форум Хармония с децата Творци на хуманна педагогика

6 юни 2015 г. – Готини родители в парка сред книги и детски играчки.

1 юни 2015 г.Проект Светлина е тема на броя в списание „Алтернатива“.

25 май 2015 г.

 

18 май 2015 г.Видео канал с лекциите от Форум Хармония с децата – Творци на хуманна педагогика

16 май 2015 г. – Готини родители и в парка 🙂

12 май 2015 г.Стандарт

7 май 2015 г.БНР – Любов Миронова

5 май 2015 г.

29 април 2015 г. TV7 – Любов Миронова и Деница Илчева

25 април 2015 г. – Радио Христо Ботев в предаването „Моето семейство“ – за Готини родители

25 април 2015 г. – Любов Миронова бе лектор в „Новите и действащи алтернативи в образованието“ в СЕРЕНДИПИТИ – пространства за общуване. Представен бе проекта за създаване на Озарено училище – Проект Светлина.

24 април 2015 г.

23 април 2015 г. И малко снимки от Форум Хармония с децата 2015 – Творци на хуманна педагогика 🙂

21 април 2015 г. Дарик радио – Любов Миронова, Диана Манова, Слав Славов и Нина Александрова.

19 април 2015 г. Вестник Сега

18 април 2015 г. БНР

8 април 2015 г. В Радио Христо Ботев – Любов Миронова, Александър Радонов, Деница Илчева, Юлия Пъшкина и Юлияна Янкова.

8 април 2015 г. В Job Tiger TV – втора статия

8 април 2015 г. В Радио София

6 април 2015 г.– В Списание Осем статия и интервю

3 април 2015 г. В News 7

1 април 2015 г. –  В Job Tiger TV – първа статия

31 март2015 г. – В Радио FM+ „Ива от сутрин до обед“

12 март 2015 г.

9 март 2015 г. Подготвяме Форум Хармония с децата – Творци на хуманна педагогика.

С помощта на около 20 лектора ще представим различни хуманни педагогически системи в сравним формат. Родителите, които искат за детето си повече от това, което предлага сегашната образователна система, ще могат да видят различни възможности и ще могат да намерят съмишленици.

04 март 2015 г. Това е поканата ни за месец март. Темата е много полезна и за самите родители. Заповядайте.

08 февруари 2015 г.  Готини родители прилагат наученото.

27 януари 2015 г. Тези, които пропуснаха тази събота и неделя темата „Смисъл на образованието. Цел на образованието. Визия. Новите деца. (Поглед напред)“ , могат да се включат на 31 януари и 1 февруари от 10.00 часа, в Център Идея Вита.

26 януари 2015 г.  „Зададоха ми току що въпроса: „Защо е необходимо на родителите да се учат сега?“. Това, което казвам през всичките години е, че децата са си добре. Идват съвършени. Всичките им проблеми идват от родителите, учителите, медиите и средата в която са. Те са едни монитори на нашите проблеми. Ако искаме детето ни да е добре, необходимо е ние да сме добре, ако искаме да е радостно, необходимо е ние да сте радостни. Децата не са миксери, като имат проблем да се занесат някъде и срещу някакви пари да се ремонтират. Чрез промяната вътре в нас идва и промяната в децата ни. Колкото повече, познаваме нуждите им по възрастови групи, колкото по-добре можем да комуникираме с тях, колкото по-добре познаваме слабостите и талантите си, толкова по-добре можем да ги подкрепим да станат самостоятелни, здрави и реализирали потенциала си възрастни. Любов“

24 януари 2015 г. Много силно начало за Готини родители през 2015 година!

20 януари 2015 г. Тази година сме планирали три добрини. Една малка, една средна и една голяма добрина.
Това е информация за малката добрина с която започваме 2015 година.
До края на годината, ако смe живи и здрави, ще пишем за средната и голямата.

 

01 януари 2015 г. Честит нов слънчев цикъл. Този да бъде по-добър от предишните, изпълнен с полезни и приятни мигове. Ден след ден да е ведро, усмихнато, празнично, удовлетворено в здраве и изобилие на блага за нас, за другите и за цялото!

10 декември 2014 г. Приключихме една успешна година с Готини родители. Добре се получават нещата. Преминахме през темите, които бяхме планирали, ентусиазирано, любопитно и ползотворно. Да си пожелаем следващата година да е с повече родители, с повече теми, на повече места, с повече докоснати положително деца. Благодарност към Идеа Вита!

25 ноември 2014 г. В Кюстендил – 28 ноември 2014, петък

Все повече родители имат трудности във взаимоотношенията си с децата. Сякаш връзката се скъсва и след това думите вече нямат значение. Така се стига до въпросите, на които заедно ще намерим отговори:

 • Какви са нуждите на децата?
 • Каква е разликата с нашето детство?
 • Какво аз мога да направя?
 • Какво да изисквам от образователната система?
 • Поглед в бъдещето. Какъв е следващият образователен модел?
 • Как да сме в хармония с децата?

За да е радостно у дома, за да имаме връзка по значим начин с децата си, е нужно знания и любов!

21 ноември 2014 г. Тече обсъждане за формата и програмата на срещите на готини родители през 2015 година. Едно от предложенията е четирите модула по една тема да се провеждат една събота и неделя (напр. събота от 13 до 17.30 и неделя от 8.30 до 13.00 ). Така ще се преминава през същият материал, но ще имат родителите по три свободни недели. Приемаме предложения за темите и формата.

17 ноември 2014 г. Внимание! Следващите три недели 23.11.2014, 30.11.2014 и 7.12.2014 срещите на готини родители ще се провеждат на бул. „Евлоги Георгиев“ 76А.

9 ноември 2014 г. Внимание! Следващата неделя 16.11.2014 срещата на готини родители ще е на бул. „Евлоги Георгиев“ 76А.

2 ноември 2014 г. Готини родители от темата „Комуникация родител – дете“ преминава към темата „Нуждите на децата“.

25 октомври2014 г. Снимки от лекцията „Хармония с децата“ на Фестивала „Свободата да бъдеш“.

20 октомври2014 г. Лекция на Фестивал „Свободата да бъдеш“. Събитието ще се проведе в Софарма Бизнес Тауърс на ул.  Лъчезар Станчев 5 в София на 25 октомври 2014 г.

19 октомври2014 г. „Комуникация родител – дете от 2 до 6 години“ бе темата на третата ни среща с готини родители днес 19.10.2014 г. Предстои „Комуникация родител – дете от 6 до 13 години“ на 26.10.2014. Телефон за предварително записване – 0 888 614 955.

11 октомври2014 г. Лекция в град Русе на 12 октомври 2014 г. – 12- тото издание на  МФИ „Здраве, Щастие, Красота“

8 октомври2014 г. Лекция в град Шумен на 11 октомври 2014 г.

 • ПРОГРАМА
 • СЪБОТА 11.10.2014
 • 9:20     Начало
 • 9:40     Любов Миронова – „Образователният модел за следващите 250 години, за седем поколения напред, за новата октава”.
 • 10:20   Любов Миронова – Практически упражнени

7 октомври 2014 г. Лекция в град Търговище на 10 октомври 2014 г.

01 октомври 2014 г. Програмата до края на 2014 година.

28 септември 2014 г. Радостно е настроението с готини родители:-)

26 септември 2014 г.

21 септември 2014 г. В град Габрово се проведе Форум за алтернативно образование. Любов Миронова представи две теми. Първата тема бе „Устойчив модел за образование и хармония с децата“. Втората тема бе „Проект Светлина“. Ето и линкове към презентациите.

Устойчив модел за образование и хармония с децата
Проект „Светлина“
Въпроси и отговори

16 септември 2014 г. Очаквайте Училище „Готини родители“!

Започваме с темата „Комуникация родител – дете“, тъй като събра най-много гласове в анкетата, която проведохме през месеците май и юни 2014 г..

Кога? 28 септември 2014 неделя, 10,30 часа Къде? Идея Вита гр. София, ул. Лерин 64

Продължаваме с: Комуникация родител – дете от 0 до 3 години Комуникация родител – дете от 2 до 6 години Комуникация родител – дете от 6 до 13 години

15 септември 2014 г. С пожелание за много лекота и радост през новата учебна година на децата, родителите и учителите!

8 септември 2014 г.Форум за алтернативно образование, 21-22 септември 2014, в конферентната зала на МОЛ Габрово-  гр. Габрово. По време на форума ще бъдат представени:

 • Устойчив модел за образование и хармония с деца и Проект “Светлина” от Любов МИРоНОВа
 • Валдорфската педагогика от Цвета Христова от сдружение “Валдорфска педагогика”, ателие “Слънчогледи”
 • Системата “Монтесори” от Валентина Михайлова, Детска къща “Вален”
 •  Училище на Слънчевата педагогика от Валентина Михайлова и Слав Славов
 • Методът на Сугестопедията от Елена Стойчева от център “ЗаЕдно”
 • Образователна рехабилитация за деца с проблеми в обучението или общуването от Дейвид Бисет, сдружение “Еквилибриум”
 • Идеите за плурализъм в образованието на “Национална мрежа на родителите”, Гаяне Минасян
 • Домашното образование – Петър Порумбачанов, председател на “Асоциацията за домашно образование”
 • Преживелищно обучение
 • Демократично образование

 05 юли 2014 г. Проведе се среща с Готини родители в център Идея Вита. Темата – Комуникация родител-дете. Настроение – ведро. Удовлетворение.

2 юли 2014 г.

01 юли 2014 г. По Радио FM+ представихме идеята Готини родители.

23 юни 2014 г. 355 родители са попълнили анкетата. Темите събрали най-много гласове са:

Разгръщане на потенциала на децата
Комуникация родител – дете
Връзка родител – дете
Предаване на добродетели
Нуждите на децата
Емоционално здраве
Създаване на среда за израстване
Умения за учене

11 юни 2014 г. В Списание 8 на 8 юни 2014 излезе статия за хармонията с децата и за идеята Готини родители. Попълнили анкетата  309 души.

31 май 2014 г. Вече 194 родители са попълнили анонимната анкета от 9 въпроса, която ни помага да идентифицираме приоритетните теми за родителите, относно децата им. Търсим формата, които е удобен за родителите и техните препоръки. С благодарност ако попълните и/или споделите анкетата – https://www.surveymonkey.com/s/MXTTHJB

23 май 2014 г. Предстои разпространение на онлайн анкета за темите, които приоритетно вълнуват родителите. Целта е стартиране на срещи Готини родители/Cool Parents, на които родителите да намерят отговори на въпроси свързани с децата си.

На 19 май 2014 по радио София говорихме за книгата „Устойчив модел за образование и хармония с децата“, за училището за родители, което ФРУД започва и за децата сега, с Мариана Гомилева.

На 11 май 2014 г. родители, учители и деца във ведра и усмихната обстановка пожелаха попътен вятър на книгата „Устойчив модел за образование и хармония с децата“. Ето и отзиви от премиерата: Списание 8 , Job Tiger TV . Денят 11 май е  църковен празник на Светите братя Кирил и Методий  и е ден на библиотекарите.

ФРУД е създадена да реализира Проект Светлина, които е описан в книгата „Устойчив модел за образование и хармония с децата“. Повече за книгата: Job Tiger , News7 ,

Историята преди 2014 година може да се проследи чрез много статии, видеа и книги.