Образователни политики

Тук може да намерите:
Образователни политики относно децата и образованието им, които през годините развивам, като съм отделяла от личното си време, енергия и средства по собствена воля, с вяра за тяхната фундаментална важност:

  1. Подготвени родители – За дейности като шофиране трябва предварителна подготовка, тъй като от това зависи живота на други хора. За родителството също.
  2. Възпитаващи детски пространства – Две сили формират детето – генотип и среда. Ако 50% от възпитанието, от формирането на личността идва от средата си струва родителите да се задълбочат в темата. Родителите да създадат чернозем.
  3. С програма от 1.5 до 6 годишна възраст – Това е период на изключително интензивен растеж на детето, в който родителите и учителите поставят основите. В чернозема да изградят здрави основи чрез съзнателна работа с програма за основните цели в ръка.
  4. Развиване качествата на ума – Както мускулите на ръцете са развиват и поддържат с тренировки, така и качествата на ума изискват тренировки, за да стане ума бърз, ловък, силен, издръжлив и гъвкав.
  5. Учебни материали от дърво – децата до 12 годишна възраст учат от периферията към центъра т.е. от крайниците към ума или по друг начин казано учат като манипулират с ръцете си и се движат – учене чрез правене.
  6. Плавно влизане в символния свят – за да не бъркат децата реалностите, първо от духовния свят трябва да влязат в материалната реалност. След това да отидат в символния свят (напр. при форми на стилизация като азбуката). Колкото може по-късно да влязат във виртуалния свят на екраните.
  7. Възпитание в добродетели – възпитание се прави първите седем години с личен пример, а от 7 до 12 годишна възраст през уроци с осъзнаване детето може съзнателно да промени ценности и да възпламени добродетели в себе си. След това характера се втвърдява и промените стават все по-трудно.
  8. Развиване на сетивата – сетивата са входовете на информация в тялото и колкото по-добре работят чрез тренировки, толкова по-информирани решения взима собственика им.
  9. Избор на книги за деца – книгите и четенето са ценност за развитието на децата и е изключително важно да се поднасят уместно за възрастта и произтичащите нужди на детето. Да е ясно кое, кога и как се поднася на детето.
  10. Далече от екрани – както има възраст след която се въвежда темата за секса и има ограничения за достъп напр. на алкохол за деца, така трябва да има ограничение за достъпа до екрани на деца. Екраните бързо развиват зависимост у децата.