За мен

Добре дошли в блога ми! Да се представя. Казвам се Любов Миронова.

  • Завършила съм Националната природо-математическа гимназия
  • Завършила съм три магистърски програми. Имам четиринадесет години опит като главен счетоводител, финансов контролер и управител в западни представителства.
  • НЛП Практик
  • От 2007 година имам своя консултантска компания, която предоставя обучения за мениджърски умения.
  • Шест години бях представител за България на най-голямата фирма в света за лична ефективност – PEP Worldwide, и имам задълбочена експертиза в областта на личната ефективност.
  • Две години преподавах „Човешки ресурси“ в УАСГ към магистърската програма, базирана на изискванията на Project Management Institute за полагане на изпит PMP (Project Management Professional).
  • Сертифициран медиатор съм към International Mediation Institute.
  • Последните 13 години преподавам. На мениджъри, на директори, на учители, на родители, в университет, в институт, по проекти. Преподавам. Това, което мога, е да разсъбличам сложни концепции разбираемо и достъпно, да свързвам теми от различни области, давайки по-цялостна и ясна представа за тях. През цялото това време и уча, за да поддържам позицията на преподаващия и на учещия едновременно.
  • През тези години съм обучила хиляди участници на умения да управляват хора и ресурси. Разработила съм множество авторски програми. Провела съм стотици курсове. Някои от фирмите, с които съм работила, може да видите тук.

И още един ракурс

за мен, представящ дейността ми за децата, която извършвам със страст и като призвание:

„Любов Миронова е посветила живота си на децата на България. Тя е магистър по предучилищна педагогика, магистър по начална педагогика, дипломиран учител по икономика. Завършила е курсове по Монтесори педагогика, Валдорфска педагогика и Сугестопедия. Била е хоноруван преподавател в Националния институт за обучение на директори в областта на образованието. Води одобрени от МОН курсове за повишаване на квалификацията на учители и годишен курс „Добродетели за деца“.
След години работа с деца тя разбира, че е най-добре възпитанието и обучението им да започнат… още преди тяхната поява. Така създава училище за родители.“ Ганета Сагова

„Любов Миронова е финансов контролер, педагог и треньор по лична ефективност. Тя има две основни професионални занимания. Можете да я срещнете като търсен консултант за бизнеса и любим преподавател в УАСГ, или като създател на озарената педагогика и единствения съвременен български автор на дидактически материали по хуманна педагогика за деца, родители и учители. И в двата случая ще попаднете на работохолик, мечтател, пътешественик, любител на фотографията и перфекционист, независимо дали внедрява счетоводни софтуери, тренира мениджърския екип на бързо развиваща се компания или модерира годишната конференция на ФРУД – единственото място, на което учители и родители могат да сравняват всички съществуващи хуманни педагогически модели по света. Майка на Бобо, който е вдъхновение и първи тестер на всички авторски разработки на Любов, предназначени за деца през последните 15 години.“ Мария Донкова

„Любов Миронова е от хората, които не се побират в рамки. Работила е в сферата на финансите, провежда обучения по мениджърски умения, експерт е в областта на личната ефективност. Но в един момент сменя приоритетите – поставя на първо място децата. Създава програмата за обучение „Виолетовата жаба“ специално за деца с енергично изразена индивидуалност. Работи с успех с т.нар. хиперактивни деца, деца с дефицит на вниманието, занижена памет или просто по-палави. Активист е за промяна на системата на образование – разработва и публикува „Устойчив модел за образование и хармония с деца“. Провежда обучения за учители и директори. Реализира множество проекти за родители и деца през създадената и финансирана от нея фондация ФРУД (Фондация Родители Учители Деца). Автор на поредицата приказки „Бонбончо“. Занимава се с интериорен дизайн на детски стаи и дизайн на функционални мебели.“ Мария Бончева

Повече за мен – LinkedIn.

Защо е този блог?

Защото за мениджърите, които обучавам, е много странно, като преминават покрай стая, в която виждат палатка, в която съм снимала учебни материали от дърво, които съм изработила предишната нощ. За колегите, на който вече повече от 27 години помагам със счетоводни съвети и им внедрявам периодично през годините актуален счетоводен софтуер, им е трудно да разберат как пиша детски приказки. В интернет има много за дейността ми за децата, а за основната ми работа – обучения за развиване на мениджърски умения няма почти нищо, защото има клауза в договорите, с която си ангажиран да пазиш конфиденциалност. Та този блог е да се видят и двете страни. Любов Миронова – бизнес треньор и медиатор, и Любов Миронова – педагог, писател, композитор, производител на учебни материали от дърво. Това са една кариера и едно призвание, в които дейности от 30 години работя едновременно, прилежно, качествено, старателно и с любов. Те се допълват и ме обогатяват. Дават ми повече възможност да разбирам клиентите си и да съм им полезна.

 

За мен е чест и отговорност да споделя, че съм избрана за един от десетте будители на район Слатина в град София.