Озарена педагогика – випуск 2024

онлайн курс – работа в групи - тестове за самопроверка
богатство на инструменти за учене от платформата TalentLMS

ЗАЩО

В последните 30 години наблюдаваме упадък на българското образование. Милиарди левове всяка година се влагат за образование, а то става все по-некачествено и по-некачествено. Децата в голямата си част не са здрави, щастливи и вдъхновени, нямат умения и качества, необходими им да се реализират в живота по значим начин. Създадена е система на образование, която задълбочава тези проблеми в годините.
Този курс цели да се върнем към смисъла, отвъд модата, иновациите и чуждите политики. Да се свържем с корените си на страна с една от най-добрите образователни системи в света.

Този надграждащ тип педагогика може да обогати съществуващите детски градини и да е основа за откриване и на нови качествени детски градини.

Това е възможност за детските градини в малките населени места да повишат качеството и да привлекат младите семейства с деца от общността.

ЗА КОГО

Този курс би бил подходящ за хора, които милеят за децата и обичат работата с тях, които горят в това, което работят. Искат промяна в образованието!

Този курс е създаден за:

• Професионалисти по предучилищна педагогика
• Студенти по предучилищна педагогика
• Професионалисти работещи с деца от 3 до 7 годишна възраст в детски градини и алтернативни пространства за грижа за деца
• Хора, които имат желание да работят с деца в детско-градинска възраст
• Хора, които имат мотивация да открият детска градина

ЗА ЛЕКТОРА

Казвам се Любов Миронова и на 1 ноември 2021 година бях избрана за Будител на район Слатина в град София. На информационната табела, във връзка с това събитие, по-долу има кратко представяне на работата ми.

Онлайн могат да се намерят множество мои  книги, статии, лекции и участия в предавания за съвременните деца и родителството по значим начин.

ФОРМАТ

Онлайн лекции и упражнения в Zoom срещи. Упражнения, ретроспекции, тестове в онлайн платформата TalentLMS.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Курсът е с продължителност една година. Разделен е на шест модула. Всеки модул е от 10 онлайн Zoom срещи.

Един модул е в рамките на две седмици, от понеделник до петък от 13,00 до 15,00 часа.

Zoom срещите за Модул 1 ще бъдат на:

8, 9, 10, 11, 12 април
22, 23, 24, 25, 26 април

(датите за следващите модули ще уточнят впоследствие)

ОБХВАТ

Учим как да се грижим, възпитаваме и развиваме деца в детско-градинска възраст.

Практически насочен онлайн курс. Много примери от практиката, упражнения и предизвикателства. Възможност за създаване на общност, в която всички да си помагат и с ученето, и с прилагането на знанията. Мрежа от единомислещи. Прилагането на дори само 20 % от идеите в курса са достатъчни, за да сте по-полезни и облекчени в работата си с деца.

Когато се прави курс за много участници, които са на различно ниво, при това онлайн, единственото смислено решение е курсът да се направи от А до Я, да се създаде цялостна картина, структура и ред и всеки да си вземе според нуждите.
Всички участват и в познатите им теми, и в непознатите, в темите, които са им актуални, и в тези, които не са, за да може да изградят една цялостна структура, да видят цялата голяма картина, която се поднася, да видят нишките, които се преплитат, свързват и надграждат.

СЪДЪРЖАНИЕ НА МОДУЛ 1

Основи за изграждане на озарение в детската градина - април 2024

В рамките на 10 срещи ще разгледаме темите:

- Етапи на развитие на детето
- Работа с родители
- Ролята на възпитателя
- Финанси. Администрация
- Уникалност на озарения подход
- Принципи за работа с деца. Ценности
- Техники. Похвати. Дейности.
- Цели. Програма
- Среда
- Ритъм - дневен, седмичен, годишен.

Модул 1 е обзорен и дава голямата картина. По всяка една от темите ще бъде представено мястото на Озарената педагогика. Участниците през упражнения ще могат да я разграничат от това, което познават. Така всеки участник ще може да прецени дали иска да продължи да се развива в тези посоки.  Няма да има записи на Zoom срещите. За тези, които са пропуснали Zoom среща ще има оставен кратък видео урок 15-20 минути и упражнение за самостоятелна работа в платформата TalentLMS.

Модул 2-6

В модули от 2 до 6 ще се опитаме да компенсираме липсата на образование, което готви учителите да приспиват деца, да ги успокояват, да ги нахранят и всичко, което е извън т.нар. ситуации. Тези модули ще са под формата на кратки онлайн видео уроци, упражнения, ретроспекции и самостоятелно/в групи изработване на индивидуални материали. В Zoom срещи ще обсъждаме заедно възможни варианти на тези материали с плюсове и минуси. Изработените материали са споделени с всички участници. Zoom срещите вероятно ще са пет на модул по една в делничен ден, обедно време, първите пет седмици на нечетен месец. В зависимост от опита и познанията на записалите се участници, по време на Модул 1 окончателно ще се прецени, кой формат ще е най-удачен.

ЦЕЛИ

Целите са:
- подготвяне на учители за откриване на детски градини
- предоставяне на конкретни инструменти в контекста на цялостна педагогическа картина на учители и професионалисти, работещи с деца

Този курс дава познания (включително финансови) за откриване на детски градини и пространства за значима грижа за деца. В подкрепа е на такива инициативи в села и малки населени места.
Курсът цели да даде съзнателност и добра основа за стойностна педагогическа работа.

Курсът не цели да създава перфектни учители, а хора, които имат яснота кога и какво се случва с детето и как могат да го подкрепят.
С едни препоръки участниците ще се съгласят, с други не. И в двата случая обаче, ще си имат свой обогатен индивидуален план как да работят с децата.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Има ли запис на Zoom срещите?
Zoom срещите не се записват. Така участниците работят спокойно, без да се чудят как изглеждат, какво ще кажат и кой ще гледа това видео.

Може ли да запиша час за консултация?
Консултации за випуск 2024 ще има през 2025 година за успешно  завършилите курса.

 

ИНФОРМАЦИЯ

За повече информация се обадете на телефон 089 53 55 600 в работно време или пишете на имейл contact@lmironova.com

ЦЕНА

120 лева с ДДС при записване от 1 март до 31 март
160 лева с ДДС при записване от  от 1 април до  5 април

Тази цена за модул включва десет учебни дни със Zoom сесиите от по два часа - общо 20 часа за модул.

След 5 април 2024 година може да се включите в Модул 1 на випуск 2024 като заплатите 170 лева с ДДС, наваксвате самостоятелно и напредвате с групата.

ЗАПИСВАНЕ

Записването става чрез паричен превод и писмо.

За да се запишете преведете сумата от 120 лева/160 лева в банковата сметка по-долу.

• Елвен БГ ЕООД
• IBAN BG22 RZBB 9155 4011 2814 16
• BIC RZBBBGSF
• Обединена българска банка АД
• Основание: Озарена педагогика М1 – Име Фамилия на участника по паспорт (с това име ще бъде регистрацията ви в курса, ще участвате в Zoom сесиите, ще се води кореспонденция ни и ще сте във FB групата на курса. Ако профилът ви във FB е с различно име, няма да бъдете включени във FB групата. Представети си как се администрира курс, в който сто участника, се включват с по няколко имена.)

Моля, след като направите превод, да изпратите и мейл на contact@lmironova.com, с телефон, име и фамилия по паспорт.

Втори бърз вариант да се запишете е директно в три стъпки с PayPal.

• През линка - https://lmironova.talentlms.com/catalog изберете съответния модул
• Направете си профил със Sing up (имена по паспорт и парола)
• Заплатете 65 евро (85 eвро за късно записване) за модул и сте записани.

Ако се колебаете дали да се запишете, е добре да се свържете с мен, Любов Миронова и да преценим дали този курс е подходящ за вас. Може да ми позвъните на 089 53 55 600 в работно време.

СТИПЕНДИИ

За участници в Модул 1 има отпуснати стипендии, съответно:

• 20 пълни стипендии се отпускат от Асоциация на Българските села за действащи учители в детски градини от селски райони или малки населени места (За получаване на една от тези стипендии се свържете с Асоциация на българските села (АБС) на тел: 0878 24 25 87 ; info@selo.bg)

• за действащи учители в детски градини от град Бургас се отпускат 20 частични стипендии, които покриват 80 % от цената на курса. Таксата за Модул 1 на тези участници ще бъде 24 лева с ДДС.

• за живущи в община Кюстендил, завършили предучилищна педагогика, се отпускат 10 частични стипендии, които покриват 50% от цената на курса. Таксата за тези участници ще бъде 60 лева с ДДС.

• за живущи в община Костенец, завършили предучилищна педагогика, се отпуска 1 частична стипендия, която покрива 50% от цената на курса. Таксата за този участник ще бъде 60 лева с ДДС.

 

Изборът на стипендианти  за Модул 1 е на база попълнен формуляр и събеседване.

Стипендиите за следващите модули могат да бъдат удължавани на база резултатите по време на курса и събеседване.

Ако имате интерес към стипендиантската програма пишете на contact@LMironova.com

ПАРТНЬОРИ

Асоциация на българските села - Програма: Ново възраждане за българското образование в селските райони с озарена педагогика

ИСТОРИЯ

През този линк може да видите история на обучения в детски градини през годините.

МЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН

Ако желаете да получавате веднъж в месеца писмо с новини и програма за обучения можете да се абонирате тук.

На практика изпращам 2-3 писма в годината.

История – Озарена педагогика – Къде – Любов Миронова – 2015

История – Озарена педагогика – За кого – Любов Миронова – 2015

История – Озарена педагогика – Как – Любов Миронова – 2015

История – Озарена педагогика – Кой – Любов Миронова – 2015