Училище за съзнателни родители – випуск 2023

онлайн курс - видео уроци - тестове за самопроверка

богатство на инструменти за учене от платформата TalentLMS

Практически насочен курс с онлайн лекции, които се записват като видео уроци. Гледаш и упражняваш, когато и колкото искаш. Няма задължително присъствие.

Много примери от практиката, упражнения и предизвикателства. Част си от общност, в която си помагате. Дори 20% да приложите в ежедневието си е гарантирано, че връзката ви с детето ще е значително по-стойностна и вие ще сте видимо по-подготвени, полезни и адекватни.

Този курс е подходящ за:

  • - бъдещи родители, за да могат да се запознаят с това, което им предстои и да си дадат време за личностни промени и подготовка. Прекрасен подарък за всяко младо семейство
  • - родители, които очакват дете, за да се ориентират в приоритетите и да са фокусирани в следващите стъпки с визия напред
  • - родители с деца до 3 годишна възраст - да набавят инструменти, да наваксат пропуски и да си направят план относно детската градина и училище
  • - Родители с деца от 4 до 6 годишна възраст - да коригират и развият присъствието си в живота на детето по стойностен начин и да си направят план относно постъпване в първи клас

ЗА ЛЕКТОРА

Казвам се Любов Миронова и на 1 ноември 2021 година бях избрана за Будител на район Слатина в град София. На информационната табела, във връзка с това събитие, по-долу има кратко представяне на работата ми.

Онлайн могат да се намерят множество мои  книги, статии, лекции и участия в предавания за съвременните деца и родителството по значим начин.

КУРС ЗА СЪЗНАТЕЛНИ РОДИТЕЛИ

ОБХВАТ

Учим спокойно и бавно от А до Я за периода от преди раждане, до седем годишна възраст, по отношение на среда, възпитание и образование на децата.

Когато се прави курс за много хора, които са на различно ниво, при това онлайн, единственото смислено решение е курсът да се направи от А до Я, да се създаде цялостна картина, структура и ред  и всеки да си вземе според нуждите си.

Препоръчвам Ви да участвате и в познатите Ви теми, и в непознатите, в темите, които са Ви актуални, и в тези, които не са, за да може да изградите тази цялостна структура, да видите цялата голяма картина, която поднасям, да видите нишките, които се преплитат, свързват и надграждат.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Курсът за съзнателни родители е с продължителност една година. Разделен е на шест модула.
Един модул е в рамките на два месеца и се състои от 5 срещи в съботен ден от 9 до 12 часа.

Петте Zoom лекции от Модул 1 през 2023 година са на  7 януари, 21 януари, 28 януари, 11 февруари и 18 февруари от 9 до 12 часа.

За Модул 2 са:  4, 11 и 18 март, 1 и 8 април

За Модул 3 са: 6, 13, 20 май и 3, 17 юни

За Модул 4  са 1, 8, 15, 22, 29 юли

За Модул 5 са 9, 16 и 23 септември и на 7 и 21 октомври

За Модул 6 са 4, 11, 18, 25 ноември и на 2 декември

Датите за следващите модули ще бъдат уточнени допълнително.

ФОРМАТ

Лекции през Zoom. Правим най-доброто, което онлайн обучението позволява. Видео уроци.

Ако някой има нужда от персонално внимание, ще може да си запише допълнително индивидуална консултация, като успешно завърши курса, през 2024 година.

ЦЕЛ

Целта е родителите да са запознати с пътя, които им предстои, с препятствията по него и да имат инструменти за преодоляването им. Курсът цели да даде съзнателност и предварителна подготовка.

Курсът не цели да създава перфектни родители, а хора които имат яснота кога и какво се случва с детето. Искрено се стараят да са полезни и да нанасят минимум щети.

Родителите с едни препоръки ще се съгласят, с други не. И в двата случая обаче, ще си имат свой индивидуален план как ще преминат през тези седем години с децата си.

Когато се учи за период, които е отминал, ще откриете теми, които искате да си подобрите или наваксате.

Като гледате към настоящите си теми, ще разгърнете потенциал.

Когато се учи за бъдещи далечни теми ще си направите много хубав и обмислен план. Ще имате време да се подготвите и настроите.

ЦЕНА

140 лева на модул с ДДС. За два месеца.

  • Включва пет учебни дни. Zoom сесиите са по три часа - общо 15 часа за модул.
  • За да се премине по веднъж през видео записите и упражненията в различните модули са необходими от 10 до 30 часа. Средно около 20 часа. Повече участници преминават по повече от един път през материала.

За късно записване (до 10 дни закъснение) цена 190 лева с ДДС. За следващите модули, ако участника се запише в рамките на определения срок, цената си е 140 лева.

Цената е направена така, че да позволи и родители, които са затруднени в момента да имат възможност да се включат и да гледат децата си още по-добре.

Ако има значими промени в цените във връзка с инфлацията и цените на TalentLMS, през втората половина на годината е възможно да има увеличение на таксата в разумни размери спрямо ситуацията.

Тъй като целта е и бащата и майката да участват, не се заплаща допълнителна цена за втория участващ родител.

Всеки участник има достъп до материалите и лекциите, докато е част от курса за да премине през тях според темпото си и степента си на интерес.

ЗАПИСВАНЕ

Записването става чрез паричен превод и писмо.

Записването за Модул 1 на випуск 2023 е от 1 ноември 2022 до 31 декември 2022 включително. Гледа се датата на извлечението на пристигналия превод. За да се запишете  преведете сумата от 140 лева в банковата сметка по-долу.

Записването за всеки следващ модул е от 10-ти до 20-ти на предхождащия модула месец (напр. записването за Модул 2 е от 10 до 20 февруари). Късно записване е до 10 дни закъснение т.е. от 21 до 31-ви и е с цена 190 лева.

 • Елвен БГ ЕООД
IBAN BG22 RZBB 9155 4011 2814 16
• BIC RZBBBGSF
Обединена българска банка АД
• Основание: Курс 2023 – Име Фамилия на участника по паспорт (с това име ще бъде регистрацията в курса, участието ви в Zoom сесиите, кореспонденцията. Във випуск 2022 имаше участници с първоначални 7 различни имена - FB, мейл, PayPal, регистрация в сайта с видеуроци, платежно, кореспонденция, име на Zoom сесии. Отне месеци загубено време и енергия да се идентифицират и комуникацията да е към едно лице.)

Моля, след като изпратите превод да изпратите и мейл на contact@lmironova.com, с контактите и името си по паспорт.
За да ви направя регистрация в платформата, в която са видео уроците и за да изпращам покана за Zoom срещите ще ми е необходим мейл.

Втори бърз вариант да се запишете е директно в три стъпки с PayPal.
• През линка - https://lmironova.talentlms.com/catalog изберете съответния модул
• Направете си профил със Sing up (имена по паспорт и парола)
• Заплатете 75 евро за модул и сте записани. На 15 ноември 2022 ще имате достъп до материалите за предварителната подготовка. На 8 януари 2023 година ще имате достъп до материалите за Модул 1.

Ако се колебаете дали да се запишете е добре да се свържете с мен Любов Миронова и да преценим дали този курс е подходящ за вас. Може да ми позвъните на 089 53 55 600 в работно време.

При записването за Модул 1 имате достъп до Zoom срещите му и до съответните материали в TalentLMS. Записвайки се за i.eoldy модул ще имате достъп до Zoom срещите му. За да достъпите до материалите на следващите модули в платформата с видео уроци TalentLMS,  трябва да сте завършили предходния модул и да сте си взели сертификат за него. Настройката за това на програмата е автоматична. Така може да има участници, които ще се движат в Училището за съзнателни родители - випуск 2023

  • • само през Zoom сесии, където има малка част от материала, повече упражнения и взаимодействие с колеги
  • • само през видео уроци с темпото на курса
  • • само през видео уроци със собственото си темпо
  • • оптимално. Участват в Zoom срещите и в рамките на 2-та месеца са си минали видео уроците по съответния модул с  взет сертификат.

СЪДЪРЖАНИЕ

МОДУЛ 1

Основи на съзнателното родителството - януари и февруари 2023

В рамките на 5 срещи ще разгледаме темите:

* Новото в ролята на родител. Видове родители. Стилове на отношения родител - дете
* Тестове за себеопознаване. Идентичност на родителите. Страхове, травми и супер сили.
* Какво е възпитание, ценности и вярвания? Как да направим промяна в себе си?
* Нужди и потребности на детето. Хармонизиране между родителите.
* Голямата картина на родителството от 0 до 21 години

Отзиви от курсисти

 

МОДУЛ 2

Етапи на развитие на детето. Организация на средата за деца – март и април 2023

В рамките на 5 срещи ще разгледаме темите:

* Етапи на развитие на детето от раждането до 12 годишна възраст. Какво ни казват детските рисунки?
* Подготовка на дом за дете. Безопасност на дома.
* Грижа за сетивата. Създаване на уют. Средата възпитава. За двора – по сезони
* Детската стая. Преглед на над 250 дизайна на стаи – предимства и недостатъци.
* Децата и екраните. Виртуалната среда

Отзиви от курсисти

МОДУЛ 3

Грижа за майката. Подготовка за посрещане на дете. Родова памет. Финанси на семейството – май и юни 2023

В рамките на 5 срещи ще разгледаме темите:

* Физическа и психическа грижа за майката по време на бременността и след това
* Родилният дом. Чанта. Име на детето. Подаръци. Голямото пазаруване на приспособления и аксесоари за малкото дете от 0 до 3
* Нужди на детето. Отговорности на родителите. Подготовка на по-големи братя и сестри за посрещане на бебе.
* Родова памет. Поглед към родословното дърво. Куфар на живота през първите 21 години. Споменик. Дневник
* Финанси на семейството

Отзиви от курсисти

МОДУЛ 4

Основни умения и теми при грижа за малко дете от 0 до 3 – юли и август 2023

В рамките на 5 срещи ще разгледаме темите:

* Комуникация родител - дете
* Дневен ритъм на малкото дете. Организация на време, пространство. Какво е „преходи“? Хранене на малкото дете. Бодърстване на малкото дете
* Сън. Приспиване на малкото дете
* Игри. Играчки. Книги. Приказки. (за периода от 0 до 3 годишна възраст). Страхове. Важните умения - Самообслужване. Самоуспокоение. Задържане
* Хигиена. Тоалет. Облекло. С деца на почивка. Безопасност – специфика в периода от 0 до 3 години. Цели на периода от 0 до 3 годишна възраст

Отзиви от курсисти

МОДУЛ 5

Основни умения и теми при грижа за малко дете от 4 до 6 – септември и октомври 2023

В рамките на 5 срещи ще разгледаме темите:

* Комуникация родител – дете. Нужди на детето – надграждане. Кризи при малкото дете.
* Развитие на сетивата при децата – вкус, обоняние, зрение, слух, осезание
* Как да се подготви приказка. Книги в периода от 4 до 6 години. Агресията
*  Овладяване на езика. Развитие на речта. Сръчности.
*  Играта. Игри. Играчки. Учебни материали. Безопасност. Цели на периода.

Отзиви от курсисти

МОДУЛ 6

Свързване на детето със света – ноември и декември 2023

В рамките на 5 срещи ще разгледаме темите:

* Изработване на годишен календар за ритъма на семейството – празници и дейности
* Граници. Степени на санкциониране и стимулиране на деца.
* Подготовка за детегледачка, ясла, детска градина
* Подготовка за първи клас
* Сравнение на различни педагогики за образование на деца до 7 годишна възраст

Отзиви от курсисти - граници - ясла и детска градина - първи клас - сравнителна педагогика

ЗАЩО

До средата на 20-ти век едно дете се е отглеждало от цяло село. Няколко поколения от един род са живеели в общо домакинство и опитът, как се отглеждат деца,  се е предавал органично. Сега в този смисъл на думата село няма. Майката, често отглежда детето си сама и е много объркана от разнопосочните мнения, съвети и препоръки. Търсенето на качествена информация е като да търсиш в казан с фалшиви перли - истинска. Различните педагогики имат различна философия и цели по отношение на детето, което прави много рисковано взимането на елементи от различни места без дълбочина. В този курс съм дала проверена във времето пътека, консистентна и хармонична, която дава устойчиви във времето благотворни за детето и връзката му с родителя резултати. Нарекла съм я Озарена педагогика.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Може ли да се запиша направо на Модул 4?

Курсът е една година и се учи подред. До Модул 4 достигат участници записали се в края на 2022 година и  успешно завършили първите три модула.

Може ли да прескоча Модул 3 и да не го платя?

Курсът е с натрупване и във всеки модул се въвеждат понятия, знания и представи на база които достигаме до следващия модул. Учи се подред.

Може ли да имам достъп до материалите от всички модули, като си заплатя за цяла година наведнъж?

Модулите се отварят на всеки два месеца. Материалът е много и трябва време да се разбере и приложи. Движим се в общ ритъм.

Има ли запис на Zoom срещите?

Zoom срещите не се записват. Така участниците работят спокойно, без да се чудят как изглеждат, какво ще кажат и кой ще гледа това видео. Много по-подробно темата е разгледана във видео уроците, които самостоятелно съм записала. Zoom срещите са с приоритет общуване и работа по групи. Те са екстра към курса.

 

КАКВИ СА МОИТЕ ОБУЧЕНИЯ?

Качествени и приложими. Обобщаващи най-важното по темата. Структурирани и подредени. Информацията е поднесена просто, кратко и ясно. Използват се реални казуси, работи се в малки групи, насърчава се споделянето и дискусиите.

ЗА КОГО

Този курс ще е най-полезен за бъдещи родители и родители с деца до 4 годишна възраст, за да имат време да планират и да се подготвят.

ИНФОРМАЦИЯ

За повече информация се обадете на телефон 089 53 55 600 или пишете на имейл contact@lmironova.com

МЕСЕЧЕН БЮЛЕТИН

Ако желаете да получавате веднъж в месеца писмо с новини и програма за обучения можете да се абонирате тук.

На практика изпращам 2-3 в годината.

Ден 1 от Модул 1 – безплатен видео урок

Ден 6, 7 и 8 от Модул 2 – безплатни видео уроци

Ден 2 от Модул 1 – безплатен видео урок

Ден 10 – децата и екраните – безплатен видео урок

Ден 3, 4 и 5 от Модул 1 – безплатни видео уроци

Модул 3 – безплатен видео урок