Мебели от дърво

От дърво

Традицонно мебелите се изработват от дърво. В последните години се появиха и мебели от стомана, алуминий, стъкло и пластмаса.
Дървените мебели успяват да съчетаят непреходна красота и практичност, съвременен и класически стил.
Естествената красота на дървото добавя топлина и характер на всяко пространство.
Защо хората обичат дървени мебели – както на закрито, така и на открито.

Предимства на дървените мебели:

Емоционален комфорт

Дървените мебели са приятни на допир. Те не стават твърде горещи или твърде студени през различните сезони. Въпреки че повечето хора не отчитат това специално качество на дървото, това е една от причините хората инстинктивно да предпочитат да докосват дървени мебели в сравнение с техните пластмасови, стъклени или метални аналози.

Красота

Дървото улеснява изработването на красиви модели и постигането на изящна линия. То е уникален материал за работа, даващ възможност на един дърводелец да твори. За разлика от специално създадените продукти от дървесина – като плочи от дървесни частици, MDF или шперплат, на дървото може да се придаде необходимият характер и излъчване.

Здраве

Дървото носи здраве за тялото и психиката. Тези ползи са измерими и официално публикувани.
По-ниски стойности на сърдечния ритъм и реакции на стрес имат учениците в класни стаи с повече дървесина, в сравнение със стаи, в които преобладават предимно пластмаса, стъкло и метал.
Дървените мебели имат положителни физиологични и психологически ползи, които наподобяват ефекта на прекарване на времето навън в природата. Те спомагат за понижаване на кръвното налягане и сърдечния ритъм, намаляване на стреса и тревожността и увеличаване на положителните социални взаимодействия. Доказано е, че дървеният материал подобрява качеството на въздуха в едно помещение, като спомага то да е с умерената влажност.

Лесни за почистване

Забърсват се с влажна и след това със суха кърпа.
За премахване на петна има специализирани препарати за почистване на дърво.

Лесно се съхранява. Трайни

Дървените мебели са издръжливи, трайни, дълговечни. Мебели от масивно дърво могат да се ползват от много поколения с минимум грижи.

Еластичност и сила

Дървото е естествено силно. Може да поеме активна употреба и натоварване. Дървото е дълготраен естествен материал, който може да устоява на активно ползване, независимо дали това е разлив на вода, или чести драскотини.

Дизайн

Добавянето на мебели от дърво в една стая напълно променя нейния облик. Дървените мебели придават елегантност, чар и изисканост. Носят усещане за близост с природата.

Гъвкави

Дървените мебели могат да се изменят с течение на времето, за да им се даде втори, трети или четвърти живот. Чрез шлайфане, боядисване, смяна на обков или елементи те могат да се реновират и това да ги снабди с един изцяло нов облик.

Достойна инвестиция

Цената им се запазва, а на най-качествените с времето и нараства. Получавате красота, качество и комфорт – всичко наведнъж.

Като се знаят предимствата на дървените мебели, остава да са качествено изработени. Да се ползват дългогодишни доставчици с добра репутация.

Екологични

Материалът се рециклира естествено и не вреди на околната среда.