Сборник разкази

Автор: Любов Миронова
Издател: PPTL

Език: Български
Година на издаване: 2014
Брой на страници: 312
Размери: 16.00 см. х 23.00 см.

Тегло: 480 гр.
Корица: Мека
ISBN: 978-619-180-036-0
Цена: 19,80 лв.

Сборник разкази

Сборникът съдържа четирите книги „Празлуково и сие“, „И това“, „Зара на Земята“ и „Сънища”, които тематично проследяват развитието на идеята за хората маски, за вътрешния и външния свят.

Книгите са написани през периода 1995 – 2012 година и по един ту закачлив, ту хаплив, ту фантастичен, ту естествен и прям начин описват властта и глупостта, моделите на поведение, които се предават през поколенията, и пътищата към свобода на съзнанието.

Много ценна за всички, които не се чувстват щастливи, не знаят защо и искат да си върнат вътрешния мир и радост.

И един разказ

Хоризонталната свобода

Виждаш пръчка и ВЪОБРАЖЕНИЕТО казва: „Я, кон!“. Визуализираш бясното препускане, развятата грива, вятъра, който профучава като изоставащ звук. Колко прелестно се носи в синевата и лети и се носите слети, унесени в безкрая. С устрем и радост обвити.

Звук на счупено дърво срива това изживяване. Пръчката е счупена от човек, който може да види в нея само пръчка.

Сълзите потичат. И как да обясниш, че конят умря преди миг в най-истинския момент на вашата дружба. Сълзите текат...

ЕГОТО казва: „Искам кон!“. Очите се въртят и ФАНТАЗИЯТА търси коня. Виждаш молив. ФАНТАЗИЯТА казва: „Я, кон!“. Летежът е хубав, но не както ВЪОБРАЖЕНИЕТО от спонтанния миг.

Играта във ВЪТРЕШНИЯ СВЯТ продължава с цялата палитра на цветове и сияния.

ДУШАТА пее от такава красота. ЕМОЦИИТЕ са силни, страстни, бурни, увлечени от устремния бяг. ТЯЛОТО конвулсивно реагира на картината с превъзбудения ездач. Носът подсмърча. Ръцете стискат въздуха, сякаш там са юздите. УМЪТ ликува колко е зает. В тази ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ, в тази приятна ИЛЮЗИЯ е живо, е страстно, е будно, е свързано.

Моливът е изтръгнат и студено положен на белия лист. Грубостта на връщането в другата РЕАЛНОСТ е дори физически болезнено. ТЯЛОТО се стяга, гневът се надига, УМЪТ търси отмъщение.

Искат твоето ВНИМАНИЕ. Искат сега да го дадеш. По-точно по този начин искат ЕНЕРГИЯТА ти. Където е ВНИМАНИЕТО ти, там е и ЕНЕРГИЯТА ти.

Убиват коня два пъти, за да взимат ВНИМАНИЕТО ти, да взимат ЕНЕРГИЯТА ти.

Искаш да се скриеш в своя ВЪТРЕШЕН СВЯТ, свят на въображение, фантазия, илюзия, вътрешен диалог, логика, мислене, критика... С ослепяващи светлини, силни звуци и страх те връщат отново и отново, защото искат твоята ЕНЕРГИЯ.

Искат ВРЪЗКА с теб на всяка цена.
Искат през тази ВРЪЗКА насила да ти вкарат програмите на СОЦИУМА – човешкото стадо. Кое е правилно и кое не, кое е добро и кое не, кое е красиво и кое не, как се казва оранжевата топка, която мирише вкусно и ядеш. Искат да те напълнят със СИМВОЛИ и ПРОГРАМИ.

А ти не искаш.
Как да те откъснат от теб самия, става първата им грижа.
Как да прекъснат връзката ти със самия себе си?
Като се страхуваш от тях. Когато се страхуваш, се подчиняваш и си даваш енергията като РОБ. СТРАХЪТ, който е една илюзия, обсебва вътрешния ти свят и го завладява. Всяка твоя мисъл, емоция, движение се управляват от този ВИРУС на ПОДСЪЗНАНИЕТО.
А ти искаш СВОБОДАТА си. Всички реалности да са ти достъпни, да бъде ВОЛЯТА ти, да си себе си.

Да поробят телата с вериги е вече отречено.
Да поробят СЪЗНАНИЕТО, ИЗБОРИТЕ ти е новата цел.
Да бръкнат в гърлото ти и вместо теб да казват ДА и НЕ.
Да бръкнат в сърцето ти и да те програмират.
Да бръкнат в корема ти и да ти вземат енергията.

Всичко искат.

И конят някак глухо, като ехо продължава да лети. В редките мигове на искрен СМЯХ от корема той отново се понася.

Когато заспиваш, се свиваш като ембрион и си казваш, че сънят е все още свободен. Сънят е все още само мой! И се събужда леко и неусетно у теб желанието да се свържеш с Източника на енергия, който озарява всички планети и галактики наоколо. Желанието леко и неусетно да прекъснеш хоризонталните връзки, да изчистиш кристализиралите енергии. Желанието, вертикално закачен между Източника в небето и центъра на Земята, да изживееш ХОРИЗОНТАЛНАТА СВОБОДА.

Да си този миг.
ТУК, СЕГА, в баланс на взимане и даване.
Изживяващ мига.

Книгите ми може да закупите от Издателство Асеневци